Preşedintele „Mişcării Populare”: Băsescu – tatăl spiritual al fundaţiei; PDL – în lista partidelor de care ne-am săturat

marian-predaPreşedintele Traian Băsescu este tatăl spiritual al Fundaţiei „Mişcarea Populară” şi cel mai important susţinător, a declarat, duminică, Marian Preda, preşedintele fundaţiei.

„Preşedintele Traian Băsescu, după cum ştiţi, este cel care a venit cu ideea, este, dacă vreţi, tatăl spiritual al Fundaţiei Mişcarea Populară şi cel care este aş spune primul şi cel mai important susţinător al nostru”, a afirmat, duminică, preşedintele Fundaţiei „Mişcarea Populară”. El a mai precizat că preşedintele Băsescu a decis să nu se implice direct în conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară, dar că acesta a promis că va fi prezent la dezbaterile ce vor fi organizate în ţară, pe marile teme care ţin de reforma României.
Întrebat cu privire la posibile înscrieri în fundaţie din rândul democrat-liberalilor, Preda a precizat că PDL face parte din partidele de care fondatorii „Mişcării Populare” s-au „săturat”. „PDL-ul este parte din clasa politică. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut nişte criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenţă în promovarea internă. Poate şi de asta s-a ajuns la situaţia de la ultimele alegeri. PDL-ul intră în lista noastră de partide de care ne-am săturat”, a spus preşedintele Fundaţiei. Cât priveşte finanţarea fundaţiei, Preda a dat asigurări că aceasta va fi un exemplu de transparenţă. „Veţi avea un exemplu de transparenţă a finanţării Fundaţiei Mişcarea Populară. De exemplu, în Bucureşti, un bun samaritean ne-a alocat deja o bună parte din casa foarte mare în care locuieşte pentru Mişcarea Populară, considerând că trebuie făcut ceva şi domnia sa aşa trebuie să contribuie. Avem şi alte persoane care au promis sprijin, inclusiv financiar, Mişcării Populare, aşteptăm cât mai mulţi alături de noi pe măsură ce se vor convinge că măsurile noastre sunt serioase, aşteptăm şi contribuţii mici de la cei mulţi. Vă promit că atunci când vor intra fonduri în contul nostru o să le facem publice în cel mai scurt timp”, a subliniat Preda. Întrebat cine este acel „samaritean” care şi-a pus la dispoziţie o parte din casa sa pentru fundaţie, Preda a menţionat că trebuie întrebată persoana dacă doreşte să i se spună numele.
Marian Preda a prezentat duminică, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere şi membrii fondatori ai „Mişcării Populare”, precizând că, până în prezent, au aderat la fundaţie în jur de 5.000 de persoane. El a subliniat că obiectivul fundaţiei este acela de a-i reprezenta pe românii care, în ultima perioadă, refuză să ia parte în mod activ la viaţa politică. „Multe dintre oraşele noastre sunt sărace, lipsite de locuri de muncă, cu cartiere de blocuri comuniste care la parter au chioşcuri în care se vinde pe datorie, până vine pensia sau ajutorul social. Am ajuns o ţară cu o majoritate de votanţi dependenţi de banii de la buget, o ţară de pensionari şi de asistaţi sociali, persoanele active, plătitorii de impozite sunt minoritari printre votanţi”, a mai spus Preda. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va participa la întâlnirile Mişcării Populare, dacă va fi invitat, exprimându-şi speranţa că organizaţia îl va primi în rândurile sale, după încheierea mandatului la Cotroceni.”Sper ca Mişcarea Populară să mă primească (…) Oricând mă vor chema pentru conferinţe, întâlniri, voi participa. Voi fi împlicat în tematica fundaţiei”, a declarat preşedintele, la plecarea de la restaurantul unde s-a întâlnit cu reprezentanţii fundaţiei „Mişcarea Populară”.Preşedintele speră că „nucleele judeţene” ale Mişcării se vor organiza „cât mai repede” şi crede că aceasta va avea sucees pentru că „oamenii nu vor mai fi interesaţi” de promisiunile electorale ale partidelor.”Văd fundaţia ca pe un partener care să mă sprijine” şi care „vrea să antreneze alte categorii de oameni” decât partidele, a mai spus preşedintele Băsescu.