Codrin Ştefănescu: PDL nu ratează nicio ocazie să facă apel la vechile metehne

codrin-stefanescuPartidul Democrat Liberal nu ratează nicio ocazie să facă apel la vechile metehne, consideră secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, Codrin Ştefănescu, făcând referire la scrisoarea liderului PDL, Vasile Blaga, adresată preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.

„Pentru că nu se remarcă prin nimic constructiv nici ca partid de opoziţie, PDL nu ratează nicio ocazie să facă apel la vechile metehne cu care deja ne-au obişnuit, acelea de a trimite scrisori, plângeri sau delaţiuni nefondate, tuturor instituţiilor internaţionale. Iar pentru că aseară se pare că le-a priit nunta colegei lor de partid, Roberta Anastase, fruntaşii PDL s-au gândit, între feluri de mâncare şi băuturi fine, să mai ticluiască o scrisoare. De data aceasta, Blaga & comp. reclamă Comisiei de la Veneţia ‘grave derapaje’ ale revizuirii Constituţiei. Şi asta în condiţiile în care Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei beneficiază de asistenţă tehnică tocmai de la specialiştii Comisiei de la Veneţia”, a afirmat Ştefănescu, într-un comunicat remis luni .Potrivit acestuia, „fără a ţine cont de prejudiciile de imagine pe care le aduce României, este tot mai evident faptul că, indiferent de ocazia ivită, şedinte de partid sau nunţi, PDL nu se gândeşte decât cum să saboteze proiectele şi reformele importante care-i vizează pe toţi cetăţenii”.
„De altfel, studiind cu atenţie textul adresat preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, orice român poate constata cu stupoare că scrisoarea este mincinoasă, denigratoare şi inexactă, iar, pe fond, chiar penibilă”, a mai spus Ştefănescu.
Reprezentanţii PDL vor semnala, la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, care ar urma să aibă loc săptămâna aceasta, „gravele derapaje de la normele democratice impuse în proiectul de revizuire a Constituţiei”, pentru stabilirea unei întrevederi liderul partidului, Vasile Blaga, adresând o scrisoare preşedintelui acestui for, Gianni Buquicchio. „Intenţia conducerii PDL este de a semnala Comisiei de la Veneţia, în cadrul acestei întâlniri, gravele derapaje de la normele democratice impuse în proiectul de revizuire a Legii fundamentale, aşa cum a fost el votat de majoritatea USL din comisia parlamentară condusă de Crin Antonescu. PDL are convingerea că, în fapt, Constituţia USL este o reluare a atacului la statul de drept dat de aceeaşi alianţă în vara anului trecut şi pe care toate instituţiile europene l-au sancţionat cu maximă severitate. De data aceasta, situaţia este şi mai gravă pentru că amputarea unor prerogative instituţiilor garante ale democraţiei riscă să fie stipulate în Legea fundamentală a României”, precizează Blaga, în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei de la Veneţia.
În opinia reprezentanţilor PDL, proiectul USL de revizuire a Constituţiei „este profund nedemocratic” pentru că voinţa exprimată de poporul român în cadrul unui referendum validat în anul 2009 a fost complet ignorată de către parlamentarii puterii: 300 de parlamentari şi Parlament unicameral nu se regăsesc în noua Constituţie propusă românilor de către Uniune.