Corina Creţu: Monica Macovei dezinformează cu privire la acţiunile Guvernului USL

corina-cretuVicepreşedintele PSD Corina Creţu a afirmat marţi că europarlamentarul PDL Monica Macovei dezinformează din nou în ceea ce priveşte ancheta de la Liceul ”Dimitrie Bolintineanu”, aceasta dându-şi cu părerea într-un caz despre care nu are toate informaţiile necesare. De asemenea, Corina Creţu a precizat că europarlamentarul PDL ar trebui să vadă modul în care colegii săi au gestionat Ministerul Educaţiei înainte de a formula tot felul de acuze.

”Monica Macovei continuă să dezinformeze opinia publică, de data aceasta în privinţa anchetei de la Liceul ‘Dimitrie Bolintineanu’. Europarlamentarul îşi dă cu părerea într-un caz în care nu deţine toate informaţiile. Macovei a rămas probabil nostalgică după practicile din perioada când oamenii erau luaţi de pe stradă în mod abuziv, perioadă în care şi ea a servit ca procuror. Acuzele lui Macovei şi ale celor din jurul său cu privire la o eventuală intervenţie a premierului în activitatea justiţiei sunt doar încercări de a-l discredita pe primul-ministru. Europarlamentarul democrat-liberal ar trebui să verifice modul în care şi-au desfăşurat colegii săi activitatea la Ministerul Educaţiei, ei fiind cei care au întreţinut sistemul de corupţie pe care acum îl incriminează”, a spus Corina Creţu, potrivit unui comunicat remis presei.Europarlamentarul PDL Monica Macovei a susţinut luni că premierul Victor Ponta a intervenit „brutal” în justiţie în cazul anchetei de la Liceul ”Dimitrie Bolintineanu”, punctând că instituţiile responsabile cu aplicarea legii nu trebuie să fie şi să se simtă „ostatice” ale politicienilor.

„Ponta a intervenit public, pe 5 iulie, într-o cercetare penală în curs în care existau suspiciuni de corupţie şi fraudă la examenul de Bacalaureat de la liceul Bolintineanu (al cărui director a fost, de altfel, arestat preventiv). La câteva ore după declaraţia lui Ponta, procurorul de caz a renunţat la audieri, deşi, conform relatărilor presei, existau citaţii şi chiar mandate de aducere pentru toate persoanele care urmau să fie audiate, iar poliţia şi Parchetul General au început să se bâlbâie în declaraţii publice. (…) Instituţiile responsabile cu aplicarea legii nu trebuie să fie şi să se simtă ostatice ale politicienilor”, a arătat Macovei