Marcel Ciolacu: Presa din România, care traversează o perioadă complicată, trebuie să lupte pe două fronturi

Presa din România, care traversează o perioadă complicată, trebuie să lupte pe două fronturi, atât pentru a rezista crizei economice grave, cât şi pentru a ţine piept „şuvoiului de ştiri false propagate de la înălţimea celor mai înalte instituţii ale statului român”, a afirmat duminică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD.

„Ziua Mondială a Libertăţi Presei este cea mai bună ocazie pentru a transmite un mesaj puternic de apreciere şi susţinere pentru toţi jurnaliştii. Presa este unul dintre motoarele principale ale progresului unei societăţii şi consolidării unei democraţii autentice. În aceste vremuri presa românească, la fel ca întreaga societate, traversează o perioadă extrem de complicată. Trebuie să lupte pe două fronturi. Atât pentru a rezista crizei economice grave care a afectat profund şi acest sector, cât şi pentru a ţine piept şuvoiului de ştiri false, propagate de la înălţimea celor mai înalte instituţii ale statului român. Fără presă liberă, minciunile grosolane ale preşedintelui Iohannis legate de profesorul Streinu-Cercel sau de aşa zisul experiment al redeschiderii şcolilor din Franţa ar fi rămas nesancţionate la nivelul opiniei publice. Dacă legea nu ar fi aplicată doar pentru cei incomozi şi care spun adevărul, site-ul prezidenţial ar fi fost de mult închis de instituţiile statului”, a susţinut Ciolacu, într-un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţi Presei postat pe Facebook.

Potrivit acestuia, „fără presă liberă nu s-ar fi aflat niciodată de tunurile Guvernului PNL pe timp de pandemie sau de comerţul cu românii pe care îi trimite la export fără cele mai elementare măsuri de protecţie legală şi sanitară”.

„Sunt convins că presa îşi va păstra independenţa şi va aduce la lumină toate mârşăviile celor care se folosesc de o criză sanitară pentru a stoarce capital electoral sau pentru a-şi umfla buzunarele. Jurnaliştii vor rămâne liberi, indiferent câte teancuri de bani le va flutura Orban”, a mai afirmat liderul interimar al PSD. AGERPRES