88,48% – procentul de participare la concursul pentru ocuparea posturilor didactice

profesoriProcentul de participare la concursul pentru ocuparea posturilor didactice a fost de 88,48%, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale.

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată marţi, în 97 de centre de examen, s-au prezentat 32.374 de candidaţi (88,48%) dintr-un total de 36.587 de candidaţi care au obţinut dreptul de a participa.

Potrivit MEN, 53 de candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (cei mai mulţi provin din judeţele Mehedinţi – 8 şi Constanţa – 5), iar 7,6% dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale.
„Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2013-2014. Lucrările scrise vor fi evaluate de comisii specializate organizate, pe discipline, la nivel naţional, în 11 centre de evaluare”, precizează MEN.
Primele rezultate se afişează luni, 5 august, în fiecare centru de examen. Contestaţiile se înregistrează în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene (luni, 5 august, imediat după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, iar marţi, 6 august, între orele 8.00 şi 15.00). Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.
Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. În 14 august se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.
Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural