ELENA UDREA ŞI CANAPEAUA PSIHANALISTULUI

Adi Cristi

Adi Cristi

Elena Udrea redevine, de parcă ar fi fost plecată măcar pentru o secundă, în centrul atenţiei scenei politice dâmboviţene. Chiar dacă a atins deja performanţa obsesiei imaginii jucăuşei blonde, dacă ai deschide radioul, televizorul, aragazul, conserva de pate de ficat (de gâscă, porc sau pui), sticla de bere sau chiar bricheta, din ce în ce mai des se crede că Elena Udrea, iată, a revenit în „centrul atenţiei noastre”. Mai mult, de această dată, se supralicitează rolul pe care l-ar avea blonda de la Golden Blitz în gestionarea cheilor Palatului Cotroceni. Premierul Victor Ponta, revenit recent de pe plajele din estul SUA, intrând din plin în miezul conflictului de întreţinere, organizat în lipsa sa de Traian Băsescu, nu-l mai crede pe acesta atunci când spune că, după părerea lui, Elena Undrea încă nu este „coaptă” pentru Cotroceni, aşa cum ar fi, de exemplu, Monica Macovei. El crede că preşedintele jucător face tot zgomotul acesta infernal ba cu ungurii, ba cu ceferiştii, ba cu chemarea acasă a românilor din Republica Moldova, cu tot cu acel capăt de ţară, doar pentru a-i face pârtie Elenei Udrea, care nu a ezitat să nu sară de una singură în sus, ca la groapa de nisip, declarând, fără ca să o întrebe cineva, că ea ar fi un preşedinte mai bun decât ar fi Victor Ponta, invocând performanţele pe care le-a  obţinut pe când era în frunte Ministerului Dezvoltării. A spus această strigătură dintr-o răsuflare,ştiindu-se că Victor Ponta nu participă la alegerile prezidenţiale din 2014, alegeri servite de USL lui Crin Antonescu. Dar, „doamna de Pleşcoi” îl vrea doar  pe Victor Ponta contra-candidat prezidenţial, chiar dacă el nu se lasă tentant, poate şi pentru că acasă are ceva mai bun, spune el.

În acelaşi timp, Victor Ponta, după ce a mai plusat de la el o zi liberă pentru români, întregindu-le o nouă minivacanţă, în jurul Adormirii Maicii Domnului, nu a ezitat să-i strice planurile secrete ale lui Traian Băsescu, spunând şi el ceea ce ştiau toţi deja şi anume că Elena Undrea a început unduirile pentru a se strecura în tiparele candidatului la preşedinţie.

La rândul ei diva tuciurie de la Soare, chiar dacă se învârtea pe nisipul de la Neptun, precum se mai învârt sirenele în spuma mării, nu a ezitat să sară la gâtul premierului, trimiţându-l direct pe canapeaua psihanalistului, descoperindu-i această obsesie păguboasă cu fiinţa ei. Se poate spune, în completarea burzuluirii „doamnei de Pleşcoi”, că „vrabia mălai visează”, mai ales atunci când acestea sunt blonde şi cu chemare la mal, doar pentru a o vedea lumea cu toate mişcările ei populare.

Chiar dacă Elena Udrea aparţine cu acte PDL, liderii acestui partid ezită să recunoască faptul că aceasta ar fi oferta portocaliilor, invocând prevederile statutare ale partidului, alegerile interne cu privire la desemnarea candidatului PDL pentru funcţia de Preşedinte al României.

În acelaşi timp actualul preşedinte, adevăratul Traian Băsescu, nu a ezitat să-şi reîmprospăteze brevetul de căpitan de vas, ştiindu-se că tot timpul „paza bună, trece primejdia rea”, iar după cum sunt vremurile negre din ce în ce mai mari, din viitorul său politic, este mult mai precaut să ai asigurată libertatea de a străbate mările şi oceanele lumii, au acte în regulă. Este poate unul dintre puţinele gesturi echilibrate ale lui Traian Băsescu din ultimii zece ani.