Ponta: USL e într-adevăr o forţă pro-europeană, spre deosebire de alţii care au prieteni dictatori prin Siria

Presedintele PSD, Victor Ponta face declaratii la finalul intalnirii dintre liderii PNL, PSD si PC pentru discutii pe tema initierii si depunerii motiunii de cenzura, la Palatul Parlamentului, in BucurestiUniunea Social Liberală este într-adevăr o forţă pro-europeană, spre deosebire de alţii care au prieteni dictatori prin Siria, a afirmat sâmbătă, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL de la Mamaia, premierul Victor Ponta.”Spre deosebire de alţii, care au nostalgii dictatoriale estice şi prieteni dictatori prin Siria, eu nu am prieteni dictatori şi nici Crin (n.r. – Antonescu). Nu, în afară de Marian Oprişan ziceam, dictatori internaţionali nu…”, a spus Ponta. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, l-a completat pe premier: „Victor (n.r. – Ponta) mă are pe mine. Dar în afară, nu”. Cei doi au precizat, ulterior, că au glumit. „Să le explicăm că am glumit, Marian (n.r. – Oprişan) este breaking news”, a subliniat Ponta. Preşedintele PSD le-a transmis parlamentarilor Uniunii Social Liberale să nu obosească în a repara imaginea României, distrusă „sistematic şi programat în ultimii opt ani”. „Vreau să vă rog să nu obosiţi în a ne repara imaginea ca ţară, nu ca partide, o imagine de ţară pe care au distrus-o sistematic şi programat în ultimii opt ani”, a afirmat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte prezenţa parlamentarilor USL la reuniunea de la Mamaia, el a susţinut că „un pic de dictatură nu este rea”, aşa cum spune social-democratul Marian Oprişan, şi că va fi făcută o situaţie la PSD, iar „ultimii trei ca prezenţă” o să fie făcuţi fie independenţi, fie „să se ducă la PDL dacă tot nu vin”.
„Ştii cum este cu parlamentarii prezenţi, o spun tot timpul la PSD, (…) eu spun că este ca la şcoală – întotdeauna îi certăm pe cei care sunt prezenţi pentru cei care sunt absenţi. Aceasta este nedreptatea. (…) De exemplu, cum zice Marian că uneori un pic de dictatură nu este rea, o să facem o situaţie la PSD şi ultimii trei ca prezenţă o să îi facem independenţi sau să se ducă la PDL dacă tot nu vin, tot degeaba”, a afirmat Ponta.
În aceeaşi notă, liderul liberalilor a continuat: „Hai domne că sunt destui oameni. Vouă PSD tot nu vă ajunge. Sunt destui oameni aici”.