DUŞMANUL DE MOARTE CARE VREA SĂ-I IA VILA „DANTE”

Adi Cristi

Adi Cristi

Băsescu iese la televizor, precum mai iese cucul din ceas. La oră fixă. Se face de 18.30, este deja ora prezidenţială. Sau, dacă îl vezi pe Traian Băsescu în spatele pupitrului prezidenţial, îţi şi fixezi ceasul la 18.30.

Penibilul nu izvorăşte din această constanţă, cât mai ales din ceea ce încearcă să ne comunice preşedintele jucător. Nesfârşita gâlceavă de aproape zece ani cu cei care i s-au opus, nu au fost de acord cu el, nu au vrut să-şi pună gâtul pe ghilotină, neuitând să zâmbească, astfel încât ca rânjetul ultim să-i fie plata supunerii, izolează în cele din urmă actorii politici de ceilalţi muritori de rând.

Traian Băsescu şi-a pus tunurile acum pe Victor Ponta. Victor Ponta demonstrează că este cel mai incomod „duşman”, care, la rândul lui, nu ezită să atace, acolo unde se bănuie a fi „Călcâiul lui Achile” băsescian. Astfel, apare din nou vila Dante, loc în care Traian Băsescu îşi pregătise retragerea din Palatul Cotroceni. Victor Ponta continuă cu aceste contra-atacuri asupra demagogiei băsesciene, prin „rechiziţionarea” plăcerii preşedintelui jucător de a înota în piscina vilei amintite, vecină cu Vila Lac III, reşedinţa prezidenţială, pe care va trebui să o părăsească după terminarea mandatului din decembrie 2014. Evident, Guvernul va trebui să-i pună la dispoziţie, pe tot parcursul vieţii o nouă reşedinţă, care poate fi şi un apartament într-un bloc de locuinţe.

Iată de ce Traian Băsescu începe să-l urască sincer pe premierul Victor Ponta, a cărei indiferenţă faţă de mesajele lui de fiecare zi, pe care începe din nou să le transmită românilor, nu îl împiedică să contra-atace cu dorinţa vizibilă de a-l umili în faţa românilor, folosindu-se chiar de armele băsesciene.

Reacţia Comisiei Europene, care a şi anunţat amânarea Raportului MCV pentru începutul anului 2014, vrea să se lase citită în cheia „Iar vă ciondăniţi?! Ia treceţi voi  la colţ, cu mâinile ridicate şi cu genunchii aşezaţi pe coji de nuci!”

Traian Băsescu „se dă rănit în aripă”, încercând să profite de mila poporului, atât de bine expusă în favoarea celor umiliţi. Reacţia lui Victor Ponta faţă de acest efect produce în zona de mişcare prezidenţială, este adevărat, din ce în ce mai restrânsă, un atac de cord greu de gestionat. Nervozitatea băsesciană depăşeşte malurile unei logici elementare, aducând din nou în centrul peroraţiei sale reacţiile lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu.

Este nevoie de o rupere a acestei forţe centripete, care adună totul în jurul unui Traian Băsescu, prin atacul decisiv asupra unei false imagini pe care preşedintele încearcă din nou să o propage în Europa. Atacul în sine poate fi demontat de propunerea lui Crin Antonescu făcută public premierului, de a invita pe toţi ambasadorii Uniunii Europene pentru a le explica ce este acest pact de coabitare la care face din ce în ce mai mult caz Traian Băsescu.

Ieşirile din ce în ce mai constante şi mai trepidante ale preşedintelui, fix la ora 18.30, au o componentă strategică specifică „picăturii chinezeşti”, cu finalitate în educarea opiniei publice în direcţia cât de responsabili este preşedintele nostru, gata să se lupte cu toţi şacalii care doresc să sfâşie hălci întregi din trupul Justiţiei, în special. De fapt, „marea grijă prezidenţială” arătată Justiţiei este mult mai pragmatică pentru ceea ce va urma. De fapt, preşedintele are nevoie de o garanţie cât mai solidă pentru viitorul său imediat terminării mandatului. Este din ce în ce mai conştient că încercările sale şi ale acoliţilor săi, atâţi câţi au mai rămas strâns uniţi în jurul lui Neamţu, Udrea, Boc şi a altor câţiva „nepământeni” politicieni, nu au sorţi de izbândă de a arunca în aer Alianţa USL sau de a câştiga alegerile prezidenţiale, pentru a face jocurile în interesul său. Singurătatea şi izolarea care-l bântuie îi dă aceşti fiori de groază preşedintelui, făcându-l să tragă disperat în toate părţile, din toate poziţiile, văzând în fiecare din faţa sa un mare mincinos, un plagiator, un troglodit şi un mare mitoman care trebuind să poarte un nume s-a numit Victor Ponta. Duşmanul său de moarte care vrea să-i ia vila „Dante”!