A ÎNCEPUT CAMPANIA

Adi Cristi

Adi Cristi

Klaus Iohannis a ajuns pe mâinile PDL. Apare în public încadrat de cei doi tâlhari, Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungurean, fiind practic confiscat prezidențialelor din 2 noiembrie 2014. Cu fiecare nouă apariție în spațiul public Klaus Iohannis nu uită să mai salveze un pedelist, cum ar fi Emil Boc, cauționându-i prestația sa dezastroasă din timpul ”guvernărilor Boc fără număr”: ”Nu-mi place să comentez spusele altor politicieni sau, în această speță, a unui coleg primar de mare municipiu. Însă pot să vă spun că am toată încrederea că domnul primar Boc că finalmente se va regăsi pe partea bună a spectrului politic și mă bazez pe el”. Toți cei care au privit cu neîncredere și stupoare alianța dintre PNL și PDL sunt astăzi puși în situația să constate că liberalii nu mai au candidat sau că îl au sub forma ”călărețului fără cap”. Pedeliștii au reușit să-l confiște pe Klaus Iohannis, liberalilor rămânându-le doar Ludovic Orban, în zbaterea sa de cântăreț eșuat, de crainic castrat cu drujba.

Candidatul care dorește să fie replica lui Victor Ponta, considerat un victorios perdant ce va reuși să se califice în turul doi, Klaus Iohannis, mai are de trecut un hop important, chiar pe parcursul campaniei electorale. Candidatul ACL a spus, pe bună dreptate, că nu se va retrage din competiție, indiferent de decizia justiției. Cu siguranță că, Înalta Curte de Casație și Justiție a României se va pronunța spre finalul campaniei electorale, astfel încât, la vot românii să nu fie obligați să voteze pe ”un cal mort”.

Evident că potențialul electoral al ACL este unul net inferior celeilalte alianțe politice, PSD-PC-UNPR. Singura șansă a lui Klaus Iohannis, pentru a evita o decizie a instanței de judecată, de fapt pentru a o amâna, este aceea de a câștiga prezidențialele din primul tur. În acel moment Klaus Iohannis poate invocă imunitatea prezidențială, care îi va amâna orice altă sentință, ce va fi suspendată pe timpul mandatului său prezidențial. Or, o astfel de situație este de domeniul fanteziei, a fantasticului, de tip S.F. Mult mai plauzibilă rămâne șansa lui Klaus Iohannis de a rămâne primarul Sibiului ( în eventualitatea în care va reuși să învingă în procesul cu ANI), provocând inevitabil una dintre cele mai mari înfrângeri a unui partid politic, PNL, datorată în primul rând trădărilor. Trădarea lui Crin Antonescu, trădarea lui Klaus Iohannis et.comp. a liderilor liberali care au găsit în PDL partenerul de avarie, dar și călăul. Despărțirea de Băsescu a pedeliștilor s-a dovedit a fi doar în sensul dinspre Traian Băsescu spre PDL și nicidecum și dinspre PDL înspre președintele jucător.  Vasile Blaga, Emil Boc, Elena Udrea sunt cele trei vlăstare care nu au cum să nege seva cu ajutorul căreia sunt condamnați să crească. Ei de fapt reprezintă deja vocea, hăhăiala, strigătul, înjurătura, ura și dușmănia băsesciană. Chiar dacă nu vor câștiga nici unul dintre cei trei nominalizați, din motive obiective sau dintr-o binecuvântare pe care poporul român o merită, existența acestor lideri politici în conducerile partidelor de dreapta vor menține pericolul ca, în 2019 sau în 2024, să-l mai avem în fruntea țării pe următorul Traian Băsescu, președintele care i-a păstrat și cultivat spiritul nefast, malefic, devastator al celui care a demonstrat că poți salva o țară, distrugându-i poporul.

Elena Udrea a fost invitată, în prag de seară, la DNA să dea câteva declarații ca martor. Iată că în cabinetul lui Traian Băsescu a început să sune telefonul pe fir scurt. ”Ce se întâmplă, cine și-a permis o astfel de provocare? Laura Codruța Kovesi, ai grijă, eu ți-am semnat numirea în funcția de șef la DNA!” – se aude strigătul rănit al președintelui pe holurile din ce în ce mai pustii ale Cotrocenilor.

Ei bine, cred că în DNA există și procurori care vor să fie sau să redevină profesioniști, smulgându-se din sistemul creat de ”cel care le-a semnat numirile”.

Începutul de campanie electorală este poate unul dintre cele mai tensionate debuturi din istoria celor 24 de ani post-decembriști.