FURTUNA SOLARĂ ”ADIO, TRAIAN BĂSESCU”

Adi Cristi

Adi Cristi

După aflarea rezultatului votului la alegerile prezidențiale, să luăm varianta pesimistă, aceea prin are noul președinte al României va fi aflat pe data de 16 noiembrie 2014, vom mai avea o lună și ceva de tras în cel care a fost și va rămâne în istoria noastră agonia poporului român, Traian Băsescu. Se pare că, Universul îi pregătește o ieșire spectaculoasă de pe scena politică a țării, printr-o furtună solară ce va produce, spun specialiștii de la NASA, o săptămână de întuneric, între 16 și 22 decembrie 2014. ”Astfel, lumea va rămâne, în aceste zile, fără lumina soarelui din cauza unei furtuni solare, ceea ce va cauza praf în spațiu din abundență  și, prin urmare, va bloca 90% din lumina soarelui”.

Pe 22 decembrie Traian Băsescu va părăsi Palatul Cotroceni, după ce, timp de șase zile, poporului român îi va fi dat să constate ce înseamnă să stai fără lumină naturală, ceea ce poate fi interpretat ca o metaforă durata celor zece ani de întuneric, administrat de stilul agresiv și revendicativ al celui care a fost președintele jucător al României și nicidecum președintele tuturor românilor.

Revenind la semnificația evenimentului la nivelul Universului, Şeful NASA, Charles Bolden, ar fi anunţat că nu e niciun motiv de panică şi că oamenii trebuie  să rămână calmi, susţinând că furtuna solară este cea mai mare din ultimii 250 de ani. Cu siguranță că, nu putem să ne facem că nu credem în existența unor forțe malefice care reușesc să acționeze după acumulări de sute de ani. Dacă ar fi să studiem cantitatea de răutate, de ură, deversată de Traian Băsescu timp de zece ani, ar trebui să găsim pe axa acumulărilor în timp secole de așteptare, poate chiar 250 de ani de când Pământul nu s-a mai confruntat cu o asemenea furtună solară. Așa cum poeții sunt considerați creatori de galaxii, prin poemele lor, tot așa cred că anumiți politicieni sau conducători, de la Assurnasirpal la Băsescu, interferează cu gândirile lor bolnave destinul popoarelor acelor vremuri. Traian Băsescu poate fi considerat, pentru poporul român, un astfel de accident vascular, care a fost din nou pedepsit să sufere pentru a o duce mai bine, în momentul în care sursa suferinței, Traian Băsescu, va fi oprită.

Norocul românilor este acela că, înaintea lui Traian Băsescu, au fost președinți care au înțeles perfect care este rolul democrației, de ce sunt necesare maxim două mandate de conducător. Dacă nu s-ar fi gândit cei de dinaintea lui la această limită de nenegociat, cu siguranță că Traian Băsescu ar fi fost al doilea președintele veșnic al României, după Nicolae Ceaușescu. Doar o calamitate naturală de genul acestei anunțate furtuni solare ar fi fost în stare să ne deschidă ochii, să ne adune, să ne solidarizeze în jurul drepturilor fundamentale ale cetățeanului.

Iată că ieșirea de pe scena politică a țări a președintelui jucător al României se va face cu concursul întregii noastre Galaxii. Se va cutremura Soarele, se va revolta astrul care are o relație directă cu viața și cu moartea, atunci când Traian Băsescu va părăsi cabinetul din care a umilit și batjocorit un întreg popor, lăsând în urma sa atâta ură și dezbinare cât să ne ajungă pentru următorii 250 de ani. În timp ce noi, românii, vom fi ocupați de pregătirea petrecerii de la Cotroceni a celui care ne-a scuipat în față timp de zece ani, spunându-ne că doar așa vom reuși să simțim că o ducem bine, oficialii NASA au mai fost citaţi spunând că pământul nu va avea probleme majore. “Ne vom baza exclusiv pe lumina artificială pentru cele șase zile, ceea ce nu este o problemă, la toate”, spune omul de știință al NASA Earl Godoy.

Este bine când totul se termină cu bine. Noi vom scăpa de Traian Băsescu, Pământul va mai scăpa de o furtună solară, viața va merge înainte.

Pentru că totul pare chiar atât de simplu și de convenabil cred că mai avem ceva de lămurit. Niciodată răul nu moare din noi, căci dacă ar dispare definitiv am dispare cu toții în aceeași secundă. Singura noastră speranță ar fi ca după 22 decembrie 2014 să o ducem mai puțin rău decât ne-am obișnuit să trăim, ceea ce nu înseamnă puțin mai rău de cât ne-a fost pe timpul lui Traian Băsescu.

Cum ne-o fi soarta, căci soarta ne-a fost haină și potrivnică, ori de câte ori am investit speranță în cineva. Poate, de această dată, să ni se schimbe norocul, cine știe…sau, mai corect spus, cine mai știe?!