Ion Iliescu: Sper ca un băiat tânăr să vină în funcția de șef al statului

iliescuFostul președinte Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD, și-a exprimat duminică speranța într-o schimbare benefică a generației de politicieni, astfel încât întinerirea conducerii României să dea „un nou dinamism dezvoltării viitoare a țării”. „Este această schimbare de generație, și eu sper ca un băiat tânăr să vină în această funcție de șef al statului, de președinte al României. Este noua generație de politicieni, noua generație de oameni cu responsabilități la toate nivelurile, sper ca această întinerire a conducerii țării și a structurilor noastre pe verticală să dea o vigoare nouă, un nou dinamism dezvoltării viitoare a țării”, a declarat Ion Iliescu după ce a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală. 

Fostul președinte și-a amintit cu acest prilej și de alegerile din 1990 — primele cu 86% prezență la vot. „A fost o prezență uriașă și am fost trei contracandidați — cu doi oameni onorabili — domnul Câmpeanu, domnul Rațiu din partea PNL și PNȚCD — era o noutate, era premieră națională când aveau loc după mulți ani dinainte de război, și atunci cu limitele respective, primele alegeri cu adevărat libere, când toată populația a participat. Era și o noutate după ani întregi de lipsă de democrație”, a arătat Ion Iliescu.
Potrivit fostului
șef de stat, lucrurile au evoluat. „Ne aflăm într-un stadiu pe de o parte mai așezat, dar pe de altă parte cu probleme specifice acestei perioade. Am intrat în Uniunea Europeană, am intrat în NATO, am intrat în rândul lumii, adică ne aflăm într-un alt stadiu al evoluției societății românești. Trebuie să știm să valorificăm aceste prilejuri pe care ni le oferă condițiile actuale”, a mai spus fostul președinte.