Breaking News

Angela Merkel i-a transmis premierului moldovean Iurie Leancă un mesaj de susținere în alegeri

156946-angela_merkelCancelarul german Angela Merkel i-a trimis premierului moldovean Iurie Leancă o scrisoare de susținere în alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova, susținând de asemenea că scrutinul „va decide dacă moldovenii își doresc să continue calea spre integrarea europeană și să devină membri ai Uniunii Europene”, informează un comunicat transmis vineri de Guvernul de la Chișinău. ‘Stimate domnule prim-ministru, țin să vă urez dumneavoastră personal și întregului partid, PLDM, mult succes la alegerile parlamentare de duminică. Ați demonstrat pe parcursul mandatului de premier că reformele economice și sociale pot fi derulate concomitent’, se arată în mesajul oficialului german.
‘Sub conducerea dumneavoastră au fost consolidate eforturile pentru apropierea Republicii Moldova de Europa
și, astfel, aprofundate relațiile cu Uniunea Europeană. Scrutinul de duminică va decide dacă moldovenii își doresc să continue calea spre integrarea europeană și să devină membri ai Uniunii Europene’, i-a mai transmis Merkel lui Leancă. Merkel și-a exprimat de asemenea convingerea că interesul Republicii Moldova este să fie continuată calea modernizării. ‘Tocmai din acest considerent doresc să vă încurajez în angajamentul dumneavoastră de a convinge populația Moldovei de necesitatea politicii de reformare. Cu acest prilej, vă doresc numai bine dumneavoastră personal și poporului moldovenesc’, își încheie mesajul Angela Merkel.
Ultima dată, Iurie Leancă
și Angela Merkel au avut o întrevedere în luna iulie la Berlin, în cadrul vizitei oficiale a premierului moldovean în Germania, la invitația cancelarului. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre reformele din Republica Moldova, perspectiva europeană a țării, problema transnistreană și situația din regiune. Angela Merkel s-a arătat impresionată de realizările Guvernului Republicii Moldova și de optimismul pentru  apropierea de Uniunea Europeană, se mai menționează în comunicat.