Secretarul de stat american John Kerry îi felicită pe români cu ocazia Zilei Naționale

Secretarul de stat american John Kerry i-a felicitat vineri „pe toți românii” cu ocazia Zilei Naționale, subliniind că „Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul puternic al României” în abordarea „provocărilor regionale și globale de securitate”.

„În numele președintelui Obama și al poporului american, îi felicit pe toți românii în timp ce sărbătoriți Ziua Unirii la 1 decembrie”, declară John Kerry, citat într-un Comunicat al Departamentului de Stat al Statelor Unite.

„În urmă cu nouăzeci și șase de ani, oamenii din România au creat o democrație ce garanta egalitatea pentru toate naționalitățile și religiile și proteja libertățile presei, de asociere și exprimare. Noi suntem recunoscători acelor lideri vizionari și îi aplaudăm pe toți cei care continuă să apere aceste drepturi fundamentale și să consolideze democrația dumneavoastră, statul de drept, precum și diversitatea națională”, subliniază secretarul de stat american.

„Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul puternic al României asupra provocărilor regionale și globale de securitate. Ca aliați NATO, soldații noștri servesc unii lângă alții în Afganistan. Ei efectuează exerciții militare comune de antrenament. Și ei colaborează la bazele militare din țara dumneavoastră ca Deveselu și Mihail Kogălniceanu”, notează John Kerry.

„În timp ce sărbătoriți cu familia și prietenii, aștept cu nerăbdare să întărim parteneriatul nostru strategic pentru mulți ani de acum încolo”, încheie secretarul de stat american în acest mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României.