A murit cântărețul Joe Cocker

Cântărețul britanic Joe Cocker a murit la vârsta de 70 de ani, transmite luni BBC. Agentul său, Barrie Marshall, a confirmat trista veste, menționând că artistul a încetat din viață din cauza unei boli despre care nu a dat detalii.

Joe Cocker a fost „pur și simplu unic” și va fi imposibil de umplut golul pe care moartea lui îl lasă în inimile noastre, a declarat Barrie Marshal.

Cântăreț și compozitor, născut în Sheffield, Cocker a avut o carieră de peste 40 de ani, ce a inclus hituri precum You Are So Beautiful și Up Where We Belong.

Cu o voce inconfundabilă, el a început să cânte baruri și cluburi din orașul său natal în anii 1960 și a fost membru în diverse trupe: ”Avengers”, ”Big Blues” (1963) și apoi ”The Grease Band” (1966).

Primul său mare hit a fost melodia „With a Little Help from My Friends” (1969), o preluare a unei piese de pe un album al Beatles-ilor, care a ajuns pe locul 1 în topul britanic.

Duetul său cu Jennifer Warnes, intitulat ‘Up Where We Belong’, tema principala a filmului ‘Officer and a Gentleman’ (Ofițer și gentleman, 1982), a condus, de asemenea, și i-a adus un premiu Grammy.

A fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 2007, potrivit BBC.

Unul dintre cei mai de succes artiști ai lumii, cu admiratori de toate vârstele, Joe Cocker a susținut la 4 august 2013, cel de-al doilea concert al său în România, în cadrul turneului ”Fire It Up Summer Tour” de promovare a albumului ”Fire It Up”. El s-a aflat pentru prima oară în România în 2005, când a deschis cu un recital Festivalul Internațional ”Cerbul de Aur”.