Infotrafic: Se circulă, cu restricții, între Huși și Murgeni; rămân închise două tronsoane de drumuri naționale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează, într-un comunicat difuzat miercuri la ora 9,30, că, în județul Vaslui, traficul rutier a fost reluat, în condiții de iarnă, și pe tronsonul Fălciu – Murgeni al DN24A, astfel că între Huși și Murgeni se circulă, deocamdată, cu restricție, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, pe drumurile naționale din județul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A) se circulă cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Centrul Infotrafic precizează că încă sunt închise, în urma ninsorii abundente și a viscolului, următoarele tronsoane de drumuri naționale:
1. DN24D Tulucești — Vârlezi (jud. Galați);
2. DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) — Bârlad (jud. Vaslui).
Sursa citată mai precizează că, la ora 9,30, pe DN1 București — Brașov, circulația era scăzută în intensitate.
„Totuși, este posibil ca în orele următoare să se formeze coloane de mașini la Comarnic și pe raza stațiunilor montane de pe Valea Prahovei. În această situație, le recomandăm conducătorilor auto care se îndreaptă către Brașov să folosească ruta alternativă DN1A Ploiești — Cheia — Săcele”, arată Centrul Infotrafic.
Același comunicat relevă că, potrivit prevederilor H.G. nr. 1777/2004, cu modificările și completările ulterioare, circulația vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricționată în data de 31 decembrie 2014, în intervalul orar 16,00-22,00, iar în zilele de 1 și 2 ianuarie 2015, în intervalul orar 6,00-22,00, pe autostrada A2 București — Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Pitești — Râmnicu Vâlcea — Veștem și pe DN39 Agigea — Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.