Luare de ostatici și schimb de focuri în apropierea aeroportului Roissy-Charles de Gaulle

Doi suspecți despre care poliția franceză afirmă că aproape sigur sunt autorii atacului de miercuri asupra publicației satirice Charlie Hebdo se află în clădirea unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 de kilometri de aeroportul Roissy – Charles de Gaulle, unde au luat cel puțin un ostatic, relatează mass-media franceză.

Foto: (c) REUTERS/Christian Hartmann

În zonă a fost desfășurat un important dispozitiv polițienesc și de forțe speciale, localitatea fiind de asemenea survolată de elicoptere, ministrul de interne Bernard Cazeneuve confirmând că o operațiune este în curs. Populației i s-a cerut să nu iasă pe străzi, iar elevilor din școli și licee nu li se permite să părăsească clădirile acestora.

De asemenea, traficul aerian pe aeroportul Charles de Gaulle este perturbat după ce două piste au fost închise.

„Aproape sigur” autorii luării de ostatici sunt cei doi suspecți (Ministerul de Interne)

Este „aproape sigur” că autorii luării de ostatici de vineri dintr-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, situată nu departe de aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, sunt cei doi suspecți din atacul de miercuri asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, transmite Reuters.

Luare de ostatici și schimb de focuri în apropierea aeroportului Charles de Gaulle

Poliția franceză a confirmat că în sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële, situată nu departe de aeroportul Roissy — Charles de Gaulle, se desfășoară o luare de ostatici, iar înainte s-a înregistrat un schimb de focuri în timpul ce poliția urmărea doi indivizi, presupușii autori ai atacului asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, relatează mass-media franceză.

Numărul persoanelor luate ostatice nu este deocamdată cunoscut, iar localitatea menționată este încercuită de trupele speciale.

Schimbul de focuri s-a produs în zona localității Dammartin-en-Goële, la circa 20 de kilometri de aeroportul Roissy. Potrivit primelor informații confruntarea s-ar fi soldat cu 2 morți și 20 de răniți, dar o procurorul Parisului a dezmințit existența vreunui deces.
Potrivit poliției, anterior suspecții au confiscat unei femei dintr-o localitatea apropiată un autoturism Peugeot 206, aceasta declarând poliției că cei doi au semnalmente ce corespund celor ale autorilor atacului de miercuri.

Reuniunea de criză de la Palatul Elysee, convocată pentru discutarea măsurilor în vederea capturării teroriștilor, a fost suspendată pentru a evalua situația.

Foto: (c) Paris Prefecture de Police/Handout via Reuters

Frații Kouachi, doi jihadiști francezi de origine algeriana suspectați de comiterea atacului sângeros asupra saptamânalului satiric Charlie Hebdo, se aflau înca în libertate vineri dimineața, în timp ce forțele de elita îi cauta în continuare, relateaza France Presse.