Mulțimi de oameni se strâng din toate colțurile Parisului către punctul de plecare al Marșului solidarității

imageResize (3)O mulțime compactă de oameni se îndrepta duminică din toate colțurile Parisului către punctul de plecare al Marșului solidarității la care participă și circa 50 de lideri mondiali, transmite AFP.
Punctul de plecare al marșului, Piața Republicii, părea a fi o maree neagră de oameni cu mult înaintea începerii marșului, programat pentru orele 14:00 GMT. Metrouri pline, oameni mergând pe stradă, inclusiv pe drumuri pe care circulația nu a fost oprită: cu miile, manifestanții continuau să se strângă.
Familiile victimelor atentatului împotriva publicației satirice Charlie Hebdo, soldat miercuri cu 12 morți, precum și apropiați și supraviețuitori au sosit duminică la ‘marșul republican’ împotriva terorismului, care se desfășoară la Paris, informează AFP.
Sosiți cu autocarele, acești oameni, care poartă bandane albe pe cap, pe care este scris ‘Charlie’, urmează să se așeze în fruntea cortegiului care va porni către Piața Republicii din Paris, în care s-a strâns deja o mulțime imensă de oameni.
În alte orașe din Franța au avut loc deja marșuri care au reunit circa 150.000 de oameni. La Saint-Etienne (centru), circa 60.000 de oameni au mărșăluit pentru libertatea de exprimare și împotriva fanatismului.
Și la Perpignan (sud), unde 40.000 din cei 110.000 de locuitori ai orașului au defilat în tăcere, întreruptă din când în când doar de aplauze.
Numeroase marșuri erau prevăzute și la Lyon, al treilea oraș ca mărime din Franța, la Bordeaux (vest) sau la Reims (nord-est).
Din cauza diferenței de fus orar, primul marș din această duminică a avut loc în Noua Caledonie, unde 4.000 s-au strâns la Nouméa.
Înainte de începerea marșului, președintele francez Francois Hollande i-a primit la Palatul Elysee pe cei circa 50 de lideri străini care urmau să participe la eveniment, printre care se află și președintele României, Klaus Iohannis.