Hezbollah: Noua caricatură cu Mahomed de pe prima pagină a Charlie Hebdo favorizează terorismul

Mișcarea șiită libaneză Hezbollah, care a condamnat atentatul asupra Charlie Hebdo, a estimat miercuri că noua caricatură cu Mahomed de pe prima pagină a săptămânalului „lovește sentimentele” musulmanilor și poate conduce la „mai mult extremism”, relatează AFP.

„Ceea ce revista franceză a reiterat lovește puternic sentimentele a peste 1,5 miliarde de musulmani din întreaga lume și pe toți cei care au o religie monoteistă”, apreciază formațiunea islamistă într-un comunicat.

„Este un act care contribuie direct la ajutarea terorismului, extremismului și a fundamentaliștilor”, se adaugă în textul citat.

Vineri, liderul grupării, Hassan Nasrallah, a apreciat că jihadiștii sunniți aduc mai multă atingere islamului decât operele în care Mahomed este batjocorit, fără a evoca masacrul de la Charlie Hebdo de săptămâna trecută.

„În acest moment, este mai mult ca niciodată necesar să vorbim despre profet din cauza comportamentului anumitor grupuri teroriste care se revendică de la islam”, a afirmat Hassan Nasrallah.