Întâlnire de lucru între Gabriela Szabo și Sorin Mihai Cîmpeanu pe tema sportului școlar și universitar

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, și ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, au avut joi, 29 ianuarie, o întâlnire pentru a decide un protocol de colaborare interinstituțională în vederea stabilirii unei strategii durabile pentru dezvoltarea sportului școlar și universitar de performanță, anunță MTS într-un comunicat remis AGERPRES.

”Sportul școlar și universitar poate fi, așa cum se întâmplă în multe părți ale lumii, o zonă care să nască performanță și rezultate. Trebuie să facem la fel și în România, să readucem în prim plan această realitate a sportului românesc. De aceea, cred că este imperios necesară modificarea legislației de așa manieră încât structurile sportive școlare din subordinea MEC să fie finanțate direct de către Ministerul Educației dintr-un capitol distinct alocat Sportului. Acestea din urmă având obligativitate de afiliere la Federațiile de profil și de participare în cadrul competițiilor sportive organizate de Federații și susținute de Ministerul Tineretului și Sportului”, a declarat Gabriela Szabo.

”De asemenea, următorul pas în acest demers trebuie să fie o inventariere a resurselor umane și materiale la nivel local, scopul acesteia fiind asigurarea continuității utilizării banului public în activitatea sportivă la toate nivelurile. Aici mă refer la o armonizare a activității sportive din CSS-uri și LPS-uri cu cea din Cluburile Departamentale ale MTS. Țin să-i mulțumesc domnului ministru Cîmpeanu și colegilor dumnealui pentru deschiderea de care au dat dovadă. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a scoate din impas și a pune la loc de cinste sportul școlar și universitar, deoarece aici trebuie să se afle pepiniera de campioni a României”, a adăugat ministrul Tineretului și Sportului.

La reuniunea de lucru au mai participat Secretarul de Stat pentru Sport din Ministerul Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, Mihai Păunică, Director General în cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Gigel Paraschiv, Secretar de Stat pentru Învățământul Superior, precum și specialiști pe probleme de sport din cele două ministere, reprezentanți ai Federațiilor Sportive Naționale, directori de Cluburi Sportive Școlare și de Licee cu Program Sportiv.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Festivități a Colegiului Național ”Sfântul Sava”.