Elena Udrea: Am făcut un denunț la DNA împotriva generalului Florian Coldea

Deputatul Elena Udrea a anunțat vineri seară, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunț pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea.

„Un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și despre … o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi”, a explicat Udrea.

Aceasta relatează că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul șef al SRI, George Maior, cât și cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

„În momentul în care a apărut dosarul Microsoft și s-a vehiculat numele fostului soț, eram în plină campanie electorală. A venit — se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar și mai ales se spunea despre un credit pe care soțul — și care este și proba în dosar — fostul soț îl luase de la Dinu Pescariu și pe care îl declarasem în declarația de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soț să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea și dl Maior, spunându-mi că nu dorește să îi apeleze direct în situația dată. (…) Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, și a spus că ar dori să lămurească acuzațiile din dosar, în condițiile în care mi-a spus că a făcut niște lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, și pentru asta sigur este foarte ușor de întrebat fostul soț. Eu vă declar exact ce mi-a spus. (…) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV”, a susținut Elena Udrea.

Aceasta a spus că a aflat că banii au fost remiși lui Sebastian Ghiță de către Alin Cocoș.

„Mi-a mai spus că, tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje”, a mai afirmat Elena Udrea.