Turcan: În România clivajul este între cei care sprijină combaterea corupției și cei care se opun

Președintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat, joi, în ședința plenului Parlamentului la care participă și președintele Comisiei Europene, că în România există „un clivaj” între cei care sprijină combaterea corupției și cei care se opun progreselor în acest domeniu.

„În România, principalul clivaj este între cei care sprijină combaterea corupției și cei care se opun din răsputeri să existe progrese în acest domeniu. Așteptarea cetățenilor români este aceeași cu a tuturor cetățenilor europeni: integritate, transparență și eficiență în viața publică. Aceste principii stau la temelia încrederii între cetățeni și clasa politică în Uniunea Europeană și în România. Ele sunt parte integrantă a proiectului european dorit de toți cetățenii români, de sute de mii dintre ei. I-ați văzut în stradă, apărându-și drepturile de cetățeni europeni. Aceștia inspiră România, dau glas poporului român ca parte integrantă a proiectului european, un proiect solid și unit”, a spus Turcan.

De asemenea, în discursul său, Raluca Turcan a reiterat ideea că România nu poate susține o abordare politică a cercurilor concentrice sau a unei Europe a vitezelor multiple, întrucât principalele riscuri implicate de această abordare sunt diviziunea și „faliile de dezvoltare economică pe ambele axe”.