Olandezul Ziljer a semnat pentru ”U” Cluj

Olandezul Sergio Zijler (27 ani) a semnat pe o perioadă de șase luni cu echipa de fotbal Universitatea Cluj, potrivit site-ului oficial al clubului ardelean.

Ziljer, care poate evolua ca mijlocaș de bandă sau ca extremă, a petrecut aproape două săptămâni la antrenamentele desfășurate sub comanda lui George Ogăraru și Alfons Groenendijk.

Crescut la academia lui Ajax Amstedam, Sergio a jucat ultima dată la Achilles 29, în liga secundă din Olanda, formație pentru care, în acest sezon, a bifat șapte meciuri. Cea mai bună perioadă a carierei sale a fost în tricoul celor de la Willem II Tilburg, bifând 58 de partide și șase goluri în două sezoane. Înainte, el a jucat pentru Twente Enschede în 13 meciuri, marcând și două goluri, iar la naționala Sub 17 ani a Olandei are trei selecții. Ziljer a mai jucat în Croația, la HNK Rijeka și NK Zelina (liga a doua) și la Orduspor (Turcia).

„E un fotbalist pe care-l cunoaștem din campionatul Olandei, va aduce în joc plusul de viteză de care avem nevoie, dar și o doză de agresivitate pozitivă”, a spus directorul tehnic al echipei clujene, Alfons Groenendijk.