100 DE IUBITORI AI SPORTULUI MINŢII CONCUREAZĂ LA CUPA „MICUL ŞAHIST”, DE LA IULIUS MALL

Iulius MallÎn perioada 5 – 8 februarie 2015, aproximativ 100 de iubitori ai sportului minţii din întreaga regiune vor participa la Cupa „Micul Şahist”, de la IULIUS MALL. Cea de-a cincea ediţie a competiţiei va reuni atât copii şi seniori legitimaţi la cluburile de profil, cât şi amatori pasionaţi de şah.

 

Evenimentul va avea loc la parterul IULIUS MALL, în piaţeta Carrefour Market şi va include desfăşurarea a trei turnee. Open-ul A general se adresează celor mai buni şahişti juniori din Iaşi, care se vor duela cu seniorii sportului minţii. Concursul se va desfăşura în sistem elveţian, de şapte runde. La Open-ul B general, pentru titlurile de cei mai iscusiţi jucători de şah, vor concura doar copiii cu vârsta de până în 10 ani. Cei mici vor juca în sistem elveţian, de nouă runde. Cele două competiţii se vor derula în zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică.

 

La cel de-al treilea turneu se pot înscrie amatorii care doresc să se întreacă în mutări inteligente pe tabla de şah.  Concursul va avea locsâmbătă şi duminică, de la ora 10.30.

 

Spiritul competiţional al copiilor va fi răsplătit cu premii atractive: sume de bani, vouchere de cumpărături, cupe, medalii, diplome şi multe alte surprize.

 

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv „Micul Şahist” şi Federaţia Română de Şah.