Traficul aerian se desfășoară normal; întârzieri la decolare, dar nicio o cursă nu a fost anulată

Traficul aerian se desfășoară normal, în condiții de iarnă, pe ce două aeroporturi ale Capitalei, iar până în prezent nicio cursă nu a fost anulată din cauza condițiilor meteorologice, a anunțat, sâmbătă, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Potrivit sursei citate, unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual depășesc 30 de minute.

„Pe ambele aeroporturi ale Capitalei — Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV) — se intervine constant cu utilaje proprii pentru menținerea suprafeței de mișcare în condiții optime și sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene”, se arată într-un comunicat al companiei, remis sâmbătă AGERPRES.

CNAB precizează că se pot obține informații în timp real despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

De asemenea, CNAB recomandă pasagerilor să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de ninsori și viscol pentru București și 24 de județe din sudul și centrul țării, valabilă până sâmbătă, la ora 14,00.