Gigi Căciuleanu: Dansul e simplitatea dusă la maximul complexității

Dansul este nimic și tot, pentru că finalmente nu e nimic mai efemer decât un moment dansat, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Gigi Căciuleanu, dansator, coregraf și profesor.

”Dansul e format din aceste momente dansate așa cum organismul e format din atomi. (…) O frază dansată e alcătuită din particule foarte mici și privilegiate. E un moment privilegiat, aș zice. (…) Asta e dansul pentru mine: acest dans al simplității duse la maximul complexității. Pe undeva, esența acelei păsări a lui Brâncuși, care nu mai este pasărea aceea, ci e zbor. Este o țâșnire în sus. Nu e mai frumos zborul decât pasărea? Sigur că da! Pe undeva, dansul e acea pasăre lăuntrică pe care o simțim cu toții în momentul în care dansăm. Ceva care nu se poate explica în cuvinte”, a adăugat artistul.

Maestrul a spus că pentru el 2015 va fi ”un an românesc”. După premiera mondială de la Iași a spectacolului de teatru coregrafic „Imagine all the people”, un puzzle de muzică, dans și teatru, Gigi Căciuleanu își propune să deruleze proiecte culturale și în București.