Anton Hadăr (Alma Mater): Învățământul nu va figura printre serviciile care vor fi liberalizate

Liderul Federației sindicale din învățământul superior Alma Mater, Anton Hadăr, afirmă că învățământul nu va fi inclus printre serviciile care vor fi liberalizate, arătând că a primit în acest sens un răspuns de la Comisia Europeană.

„În legătură cu temerea noastră de a putea fi incluse sistemul educațional românesc și învățământul în ansamblu pe lista serviciilor care ar putea să fie comercializate zile acestea, am primit un răspuns de la Comisia Europeană legat de faptul că învățământul nu va figura printre serviciile care vor fi liberalizate, așa că acum temerea noastră este mult diluată. Sperăm să primim un răspuns oficial, de data aceasta a fost un răspuns verbal și sperăm ca în urma acestui răspuns lucrurile să stea așa cum ne așteptăm noi. Asta înseamnă că învățământul nu va putea fi supus unui proces de privatizare atât de repede. Poate că peste ani ar fi posibilități de acest tip, acum, însă nu”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Anton Hadăr.

El a arătat că a discutat cu privire la această temă cu reprezentanți ai României la nivelul Uniunii Europene și cu Marin Romer, liderul European Trade Union Committee for Education, care a afirmat că în urma eforturilor și a dezbaterilor din diferite țări s-a ajuns la concluzia că nu este momentul ca educația să fie inclusă în Tratat.

Anton Hadăr a participat sâmbătă, alături de președintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Răzvan Teodorescu, la Uniunea Națională a Studenților din România.