Breaking News

„Aferim!” de Radu Jude, în cinematografele românești din 13 martie

„Aferim!”, filmul pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru regie la Berlinale 2015, va rula în premieră în cinematografele românești din 13 martie, informează un comunicat al distribuitorilor transmis marți.

Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film. Premiera românească „Aferim!” a fost reprogramată o săptămână mai târziu decât data stabilită inițial, decizia fiind luată „din dorința de a fi prezenți cu filmul în cât mai multe cinematografe din țară și de a organiza spectacole de gală în prezența echipei în marile orașe”, a explicat Ilinca Belciu, coordonator distribuție „Aferim!”, citată în comunicat.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!” este un un film istoric a carui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob țigan fugar (Cuzin Toma).