Președintele și șeful diplomației bulgare, în vizită în România

Președintele bulgar Rosen Plevneliev se va afla în vizită oficială în România pe 20 februarie, în timp ce ministrul de externe bulgar Daniel Mitov se va afla într-o vizită de lucru la București în perioada 19-20 februarie, au informat miercuri surse oficiale, relatează BTA.

Rosen Plevneliev este primul șef de stat care vizitează România după învestirea președintelui Klaus Iohannis.

Printre principalele puncte aflate pe agenda discuțiilor dintre cei doi șefi de stat se numără o mai mare conectivitate în domeniul energetic și al transporturilor în sud-estul Europei, oportunitățile de promovare a comerțului, cooperarea în domeniul economic și al investițiilor între Bulgaria și România și parteneriatul celor două țări în Uniunea Europeană și în regiune.

În cadrul vizitei, președintele bulgar se va întâlni de asemenea cu premierul Victor Ponta, cu președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu și cu vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

La București, Plevneliev se va întâlni cu bulgari care trăiesc în România și va discuta cu oameni de afaceri din România.

Pe 19 februarie, ministrul de externe bulgar urmează să se întâlnească cu omologul său român Bogdan Aurescu. Cei doi vor discuta situația actuală a relațiilor bilaterale, cooperarea regională, cooperarea în cadrul UE și problemele actuale pe plan internațional. Pe 20 februarie, Daniel Mitov se va alătura delegației bulgare conduse de președintele Plevneliev.