Relația dintre România și Marea Britanie, discutată de senatorul Petru Filip și ambasadorul Paul Brummell

Senator Petru Filip, președintele Comisiei pentru politică externă, a avut marți o întrevedere cu Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, cu care a discutat despre cooperarea româno-britanică în domeniul politicii externe și al relațiilor între cele două state în cadrul UE și al Parteneriatului Strategic bilateral.

Conform unui comunicat de presă al Senatului Petru Filip a prezentat obiectivele și interesele politicii externe actuale ale României, cu accent pe Vecinătatea Estică, Balcanii de Vest și Orientul Mijlociu, subliniind importanța colaborării cu Marea Britanie în plan bilateral și în cadrul UE pentru atingerea acestora.

Ambasadorul britanic a ținut să sublinieze, conform aceleiași surse, importanța deosebită pe care o acordă Marea Britanie relației cu România, țară cu care are o colaborare foarte bună în plan politic, economic și cultural.

Diplomatul britanic a evidențiat, de asemenea, contribuția importantă și valoroasă pe care comunitatea românească din Regatul Unit o aduce țării sale.

Totodată, ambasadorul a fost de acord cu ideea de a continua și dezvolta componenta parlamentară a relației bilaterale, considerând-o foarte utilă în contextul actual european și internațional și a asigurat sprijinul Marii Britanii pentru aderarea României la Spațiul Schengen, chiar dacă țara sa nu este membră a acestuia.