Actiune a politistilor ieseni pentru verificarea respectarii legislatiei in domeniul deseurilor

politie-alegeri_76681400Politistii de la ordine publica, investigarea criminalitatii economice, investigatii criminale, rutiera si cei de la transporturi, au actionat in ziua de 11 martie, in scopul verificarii legalitatii functionarii centrelor de colectare a materialelor reciclabile, a modului de respectare a legislatiei privind achizitionarea materialelor reciclabile, identificarea persoanelor care au valorificat bunuri furate.

Astfel, au fost efectuate controale fiind legitimate 37 persoane si controlate 10 societati comerciale care au ca obiect de activitate colectarea fierului vechi. Au fost verificate 25 de mijloace de transport.

A fost constatata o infractiune, de furt de componente infrastructura feroviara, fiind aplicate 19 sanctiuni contraventionale, dintre care 12 la Legea 38/2014, iar 16 conform OUG 195/2002. Valoarea sanctiunilor aplicate este de 56.400 lei. A fost suspendata activitatea la una dintre unitatile comerciale controlate.

„In urma controlului efectuat, la un centru de colectare a fierului vechi, din Iasi, s-a constatat ca administratorul A. M., de 46 ani, din municipiul Iasi, nu ar fi emis borderouri de achizitie pentru deseurile de materiale feroase si neferoase achizitionate in cursul zilei pana la momentul controlului. Fata de aceasta unitate, s-a dispus masura sanctionarii contraventionale conform OUG 31/2011 modificata de Legea 38/2014. Totodata aceasta a mai fost sanctionata de reprezentantii din cadrul Garzii de Mediu, conf. OUG 195/2005 modif., cu suma de 50.000 lei si aplicarea masurii complementare de suspendare a activitatii.”, precizeaza IPJ Iasi.