Tenis: Niculescu și Panova, calificate în optimile probei de dublu la Indian Wells (WTA)

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și rusoaica Alexandra Panova s-a calificat dramatic în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, joi, după ce a învins cu 3-6, 7-6 (4), 11-9 cuplul Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franța), cap de serie nr. 6.

Niculescu și Panova au salvat trei mingi de meci, la 9-6 în super-tiebreak pentru adversare, iar apoi și-au adjudecat victoria după o oră și 46 de minute.

Miercuri, Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk s-au calificat și ele în optimi după ce au salvat trei mingi de meci în fața cuplului Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia), câștigând cu 3-6, 7-5, 11-9.

În optimi, Niculescu și Panova vor înfrunta cuplul Lisa Raymond (SUA)/Samantha Stosur (Australia), victorios cu 7-5, 6-3 cu cuplul Shuko Aoyama (Japonia)/Renata Voracova (Cehia), iar Olaru și Savciuk vor întâlni perechea Caroline Garcia (Franța)/Katarina Srebotnik (Slovenia), cap de serie nr. 7, care a trecut cu 6-4, 6-4 de Ana Ivanovic (Serbia) și Angelique Kerber (Germania).

Perechile Niculescu/Panova și Olaru/Savciuk și-au asigurat fiecare un cec de 19.390 dolari și 120 de puncte WTA.

Vineri, Monica Niculescu va juca la simplu în turul al doilea cu americanca Serena Williams, numărul unu mondial și principala favorită a turneului. Simona Halep, a treia favorită, o va înfrunta, tot în turul secund, pe rusoaica Daria Gavrilova.