Copreședintele PNL Alina Gorghiu a cerut demisia ministrului Finanțelor Publice, Darius Vâlcov

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a cerut sâmbătă, la Timișoara, demisia ministrului Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, argumentând că finanțele țării nu pot fi gestionate de o persoană suspectată de fapte de corupție.

“Din perspectiva juristului, respect prezumția de nevinovăție, dar, în același timp, ca cetățean al României cred că ar trebui să ținem, totuși, la prezumția de competență și de credibilitate, pe care fiecare membru al unui Cabinet — astăzi Ponta—, trebuie să o aibă (…) Cred că Finanțele țării nu pot fi gestionate de o persoană care este suspectată de săvârșirea faptelor de corupție, chiar dacă se bucură de prezumția de nevinovăție, pe care eu o respect”, a afirmat Gorghiu.

Lidera liberalilor a citat din Raportul MCV din anul 2013 faptul că “este esențial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcții ministeriale să se bucure de încrederea publicului”.

“În plus, ministrul de Finanțe este reprezentantul României în relațiile cu creditorii externi și cred că nu ne putem permite un asemenea deficit de credibilitate atunci când negociezi cu partenerii externi. (…) Îi cer demisia ministrului Darius Vâlcov. Nu pentru că eu cred că este vinovat, acest lucru îl va stabili Justiția, ci pentru faptul că este anormal ca, într-o democrație și într-un stat care se respectă, să stai cu un ministru care este suspectat de fapte de corupție, la Ministerul Finanțelor și în fața partenerilor externi’, a declarat Alina Gorghiu, la Timișoara, unde a fost prezentă la o dezbatere organizată de PNL Timiș pe tema femeilor de succes în politică.

Deputata liberală a amintit și că premierul Ponta declara, în decembrie, anul trecut, că atât el, cât și miniștrii săi s-ar retrage din Guvern în cazul în care ar fi urmăriți penal.

“Astăzi, când ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă de la subiect. Ca și cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbește despre contribuția decisivă a ministrului Vâlcov la Codul fiscal. Un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuție negativă la imaginea și credibilitatea României”, a scris Gorghiu, tot sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.