Victoria împotriva Serenei, la Singapore, rămâne cea mai importantă pentru Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, înaintea confruntării cu Serena Williams, de vineri, din semifinalele turneului de la Indian Wells (California), că victoria reușită în toamnă, la Singapore, în fața americancei, rămâne cea mai importantă din cariera sa.

„A fost o zi mare pentru mine când am învins-o. Cea mai mare, pot să spun. Am văzut că dacă am curaj să intru pe teren și să cred că pot câștiga, o pot face. Dacă sunt nervoasă și am emoții, e mult mai dificil să joc împotriva ei. Trebuie să ai încredere și să încerci tot ce poți pentru a învinge”, a declarat Halep, cu referire la cele două meciuri disputate contra liderului mondial la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Serena are 4-1 în duelurile directe cu Halep, dar fiecare a obținut câte o victorie în toamnă la Singapore, Simona cu 6-0, 6-2 în grupă, iar Williams cu 6-3, 6-0 în finală.

„Serena rămâne Serena. Ea este numărul unu mondial. E foarte puternică”, a subliniat Halep, citată de site-ul WTA.

La rândul său, Serena Williams (33 ani), a apreciat că meciurile de la Singapore au fost ”total diferite”. ”Ce pot să spun este că sunt pregătită. Mă aștept ca ea (Halep, n. red.) să facă un joc incredibil. Nu cred că am fost pregătită pentru prima partidă, dar acum mă aștept să fie jucătoarea extraordinară care e capabilă să fie”, a afirmat americanca după ce a învins-o în sferturi pe Timea Bacsinszky (Elveția), cu 7-5, 6-3.

Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a o depăși pe spaniola Carla Suárez Navarro, numărul 12 mondial, cu 5-7, 6-1, 6-1, într-o oră și 54 de minute.

„A deschis terenul foarte bine și a fost dificil să joc împotriva ei și să lovesc mingile, dar am știut că trebuie să joc mai agresiv și să trimit mingea în teren”, a precizat Halep după meciul din sferturi. „Am încercat să îmi relaxez corpul și mintea, să lupt pentru fiecare punct și să joc cât de bine pot. Sunt bucuroasă că sunt din nou în semifinale (ca și anul trecut, n. red) și abia aștept să joc din nou cu numărul unu mondial”, a mai spus Simona Halep.