Polo: România, în grupă cu Ungaria, Azerbaidjan și Germania, la Campionatul European Under-17

Selecționata masculină a României a fost repartizată în Grupa B, alături de Ungaria, Azerbaidjan și Germania, la Campionatului European de polo pe apă pentru juniori Under-17, care va avea loc în luna iunie, în cadrul Jocurilor Europene de la Baku.

Muntenegrul este deținătoarea titlului continental la această categorie de vârstă, campioana aflându-se în Grupa C, alături de Croația, Grecia și Turcia, potrivit tragerii la sorți efectuate joi, la Luxemburg.

În Grupa A a competiției programate în perioada 12-21 iunie se află Italia, Rusia, Franța și Ucraina, iar din Grupa D fac parte Serbia, Spania, Slovacia și Malta.

Câștigătoarele grupelor se califică direct în sferturi, în timp ce formațiile clasate pe locurile 2 și 3 vor susține meciuri de baraj pentru calificarea în sferturi.

La feminin, zece echipe vor participa la turneul final Under-17, repartizate în două grupe, Grecia, Olanda, Ungaria, Germania, Israel și Marea Britanie în Grupa A, Spania, Italia, Rusia, Slovacia, Franța și Serbia în Grupa B.

Câștigătoarele grupelor se califică direct în semifinale, iar formațiile de pe locurile 2 și 3 susțin baraje pentru calificarea în penultimul act. Grecia este deținătoarea titlului la feminin.