Șova, în plenul Senatului: Toate probele de la dosar indică contrariul acuzațiilor

Senatorul Dan Șova a declarat miercuri, în plen, că nicio probă de la dosarul în care se cere încuviințarea reținerii și arestării sale preventive nu indică acuzațiile care i se aduc în calitate de avocat.

„Am început această zi într-un mod foarte plăcut, împreună cu câțiva colegi, la grupul de rugăciune, pentru că este Buna Vestire. Și vreau, în primul rând, să vă fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi și să se facă așa cum o Să vrea. Am fost întotdeauna foarte onorat să vorbesc de la aceasta tribună și astăzi la fel, deși este un moment evident delicat.

În privința mea a fost formulată o cerere pentru reținere și arestare pentru o presupusă faptă de complicitate morală la abuz în serviciu. Complicitatea morală, în opinia celor care mă cercetează, ține de faptul că eu în anul 2007 aș fi convins doi directori de la complexurile energetice Rovinari și Turceni să încheie contracte de asistență juridică cu societatea în care eram și eu asociat.

Nu numai că nicio probă de la dosar nu indică acest lucru, dar toate probele de la dosar indică contrariul acestui lucru. (…) Sunt acuzat pentru o activitate de avocat avută înainte să intru în Senat”, a afirmat Șova.

Potrivit acestuia, ultimul control al Gărzii Financiare, ordonat chiar de DNA din 2013, n-a găsit niciun fel de problemă. El a adăugat că nu este firesc să afle de la televizor că îi solicită cineva reținerea și arestarea fără a avea acces la dosar sau fără a fi întrebat despre aspectele în privința cărora este acuzat.