România a primit un răgaz de o lună pentru depunerea candidaturii la organizarea Universiadei de vară din 2021

imageResize (6)România a primit o amânare de o lună pentru depunerea candidaturii sale oficiale la organizarea Universiadei de vară din 2021, potrivit paginii de Facebook a acestui proiect.
Federația Internațională a Sportului Universitar (FISU) a prelungit cu o lună termenul de depunere a candidaturii pentru organizarea Universiadei de vară din 2021, stabilit inițial pentru 31 martie 2015.
Amânarea a fost anunțată printr-o scrisoare oficială adresată marți Ministrului Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, precizează sursa amintită. Gazda Universiadei de vară din 2021 va fi aleasă în luna noiembrie 2015.
Proiectul de țară ”Universiada de Vară 2021 în România”, inițiat de Asociațiile ”Student Sport România” și ”Vasile Tomoiagă”, mai are nevoie doar de acordul premierului Victor Ponta și de semnătura finală a ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu.
Proiectul Universiadei este susținut de Primăria Municipiului București, prin primarul general Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, de principalele federații sportive naționale, de numeroase organizații școlare, universitare și de tineret, precum și de sportivi români de renume.