Ambasadorul Republicii Coreea în România a vizitat UAIC

Marți, 22 octombrie 2019, Excelența Sa domnul KIM Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Delegația diplomatică a participat la o întâlnire cu prof. univ. dr. Tudorel Toader – rectorul UAIC, prof. univ. dr. Henri Luchian – prorector și lect. dr. Oana Cogeanu – Facultatea de Litere.

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și universitățile din Coreea, cel mai longeviv acord inter-instituțional fiind cel cu Hankuk University of Foreign Studies, încheiat în anul 1990. Pe parcursul ultimilor zece ani, UAIC și-a intensificat cooperarea academică cu instituții de învățământ superior de prestigiu din Coreea în cadrul acordurilor inter-instituționale bilaterale, în care s-au realizat schimburi de studenți și profesori, s-a promovat și s-a extins colaborarea științifică. În intervalul 2010 – 2019 s-au derulat 25 vizite la instituții de învățământ superior din Coreea. Studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au derulat stagii de studiu, predare, formare, cercetare/documentare sau au participat la diferite evenimente științifice organizate în instituții de învățământ superior din Coreea.

Excelența Sa domnul KIM Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România, a participat și la ceremonia de inaugurare a Centrului de Studii Coreene ROK al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care a avut loc la ora 11, în corpul R. Centrul este rezultatul proiectului ROK, finanțat de Academy of Korean Studies prin programul Seed Program for Korean Studies, acord de finanțare nr. AKS-2018-INC-2230007 și are ca misiune dezvoltarea și promovarea studiilor culturale în general și a studiilor coreene în special.