Simona Halep: Trebuie să cred că pot s-o înving din nou pe Serena

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că are nevoie să creadă că poate s-o învingă din nou pe Serena Williams, liderul mondial, pentru a reuși acest lucru, joi, în semifinalele turneului WTA de la Miami.

”Îmi voi aminti că am învins-o toată viața mea, pentru că a fost un meci foarte bun făcut de mine. Trebuie să cred că pot să pot câștiga din nou împotriva ei — trebuie să cred în șansa mea”, a afirmat Halep, cu gândul la victoria cu 6-0, 6-2 în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, în toamnă.

”Nu am nimic de pierdut. Ea este cea mai bună jucătoare din lume”, a subliniat Halep.

La doar câteva zile după cel mai drastic eșec al carierei sale, Serena și-a luat revanșa în fața româncei, în finala de la Singapore, cu 6-3, 6-0.

Cele două ar fi trebuit să se înfrunte și în urmă cu două săptămâni, în semifinale la Indian Wells, dar Williams a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la genunchiul drept.

„Aștept cu nerăbdare meciul, deoarece nu am jucat ultima oară. Am fost dezamăgită că nu am putut juca, așa că abia aștept să joc împotriva ei”, a afirmat Serena.

Pentru a ajunge să joace cu americanca, Simona a trebuit să treacă de compatrioata ei Sloane Stephens, cu 6-1, 7-5.

„Începutul meciului a fost foarte rapid. Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu”, a afirmat Halep imediat după partida cu Stephens. „Ea (Sloane, n. red.) a revenit și a schimbat tactica, a jucat mai lent, iar eu mi-am pierdut ritmul o perioadă. Dar, sunt bucuroasă că am putut reveni în meci și am câștigat în două seturi în cele din urmă”, a mai spus Simona.

Halep a condus-o pe Stephens cu 6-1, 3-0, americanca a întors scorul în setul al doilea, 4-5, dar Halep a încheiat în forță, adjudecându-și al doilea set cu 7-5.

”Un incredibil arsenal de arme, determinare de oțel că poate întoarce soarta meciurilor în orice moment, o mișcare ce nu ține cont de suprafața de joc. Toate aceste lucruri au ajutat-o pe Simona Halep să devină una dintre cele mai bună jucătoare din lume, dar personalitatea ei simplă i-a adus una dintre cele mai mari și loiale grupări de suporteri din lume”, scrie site-ul WTA despre românca de 23 de ani.

Halep s-a declarat foarte mândră de faptul că este numărul trei mondial: „Este foarte important. Înseamnă că sunt a treia. Dar, Serena este numărul unu, și e greu să te gândești că poți fi numărul unu. E greu să te gândești la asta cât ea încă joacă”.

Totuși, Simona nu crede că Serena este de neatins: ”Asta nu cred, dar este foarte puternică. Este o mare campioană. O admir mult și am învățat multe lucruri de la ea. De fiecare dată am devenit mai puternică după ce am jucat cu ea. Este în frunte de mulți ani și știe cum să trateze fiecare situație.”

”Nu e ușor să stai în frunte atâția ani. Sunt sus de un an și nu e ușor să faci față presiunii. Dar ea e o mare campioană și știe ce să facă”, a mai adăugat jucătoarea constănțeană.

Dacă obiectivul său imediat nu este să devină numărul unu mondial, visul Simonei este câștigarea unui titlu de Mare Șlem: ”Am încredere că pot câștiga mai multe titluri și pot ajunge mai sus în clasament, bineînțeles, dar, totuși, sunt mulțumită de clasamentul meu de acum, de jocul meu și de locul unde sunt acum. Visul meu este să câștig un Grand Slam — nu știu dacă se va întâmpla în viața aceasta, dar voi încerca să muncesc din greu în fiecare zi pentru a-mi atinge acest scop.”

Ion Țiriac este unul dintre cei care cred că țelul său îi este la îndemână: „Spune că am tot ce-mi trebuie pentru a câștiga un Grand Slam, dar trebuie să muncesc și să am multă răbdare.”

Serena a învins-o de pe Halep, în 2011, în turul al doilea la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, în 2013, la Roma, în semifinale, cu 6-3, 6-0, și la Cincinnati, în sferturi, cu 6-0, 6-4, și anul trecut la Turneul Campioanelor, de la Singapore, în finală, cu 6-3, 6-0. Simona s-a impus în faza grupelor la Turneul Campioanelor, cu 6-0, 6-2, la care se adaugă victoria fără joc de la Indian Wells.

Halep are o singură înfrângere în acest sezon în circuitul WTA, în sferturi la Australian Open (în fața rusoaicei Ekaterina Makarova), de atunci legând 15 victorii consecutive, ce i-au adus titlurile de la Dubai și Indian Wells, iar acum este în cursă pentru al patrulea al anului (primul a fost la Shenzhen).

Serena, care a câștigat ultimele două ediții ale turneului Miami Open, nu a pierdut în 2015 și are 19 victorii consecutive în circuit, ultimul eșec fiind cel suferit chiar în fața Simonei, la Singapore. Dacă va câștiga turneul din Florida, Simona va reveni pe locul secund în clasamentul mondial, pe care a mai fost anul trecut. De asemenea, un al 12-lea titlu cucerit ar aduce-o la egalitate cu managerul său Virginia Ruzici, care deține recordul de cele mai multe turnee câștigate de o jucătoare română în circuitul profesionist.

Meciul cu Serena Williams va avea loc joi, nu înainte de ora locală 21,00 (vineri, la 04,00, în România).