Andreea Mitu s-a calificat în turul al doilea la Charleston (WTA)

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat nescontat în runda a doua a turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, marți, după ce Varvara Lepchenko (SUA), a zecea favorită, s-a retras la scorul de 6-1, 2-1 pentru bucureșteanca de 23 de ani.

Mitu (107 WTA) a început foarte bine meciul cu Lepchenko, o jucătoare de 28 de ani aflată pe locul 30 în lume, și a luat primul set cu un scor categoric, 6-1. Andreea Mitu și-a pierdut serviciul la debutul în setul al doilea, dar apoi a câștigat următoarele două ghemuri, Lepchenko abandonând după 54 de minute.

La mijlocul lunii trecute, Simona Halep trecea abia după trei seturi, cu 6-1, 3-6, 6-1, de Lepchenko, în turul al treilea la Indian Wells.

Mitu, care și-a asigurat 4.440 dolari și 30 de puncte WTA, o va înfrunta în turul secund pe croata Ajla Tomljanovic, victorioasă în trei seturi, 7-6 (5), 4-6, 6-4, în fața Alexandrei Dulgheru. Tomljanovic (21 ani) ocupă locul 60 în ierarhia mondială.

Tot marți, perechea româno-spaniolă Irina Begu/Arantxa Parra Santonja a fost învinsă în primul tur la dublu de cuplul Timea Babos (Ungaria)/Anna-Lena Groenefeld (Germania), cap de serie nr. 4, cu 6-4, 6-2. Echipa latină va primi pentru participare 3.140 dolari și un punct WTA.

La simplu, Edina Gallovits-Hall a fost învinsă de americanca Madison Brengle cu 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Din patru românce aflate pe tabloul de simplu, alături de Mitu în turul secund a ajuns și Irina Begu (N. 13), care o va înfrunta pe kazaha Iaroslava Șvedova.