Săptămâna trecută, aproximativ 30 de studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (UAIC) au vizitat compania Iulius Management Center (IMC), dezvoltatorul ansamblului Palas, pentru a experimenta, pentru o zi, un mediu real de lucru în domeniul în care doresc să se angajeze. Tinerii sunt beneficiari ai unui proiect inedit derulat de universitatea ieșeană –„Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” – , ce are ca scop creșterea ratei de integrare a absolvenților pe piața muncii.
Tinerii, studenţi la Economie sau Psihologie, au aflat de la specialiştii IMC cum funcţionează o companie cu peste 1.000 de angajaţi, aflată în topul dezvoltatorilor de centre comerciale din România, şi au primit sfaturi importante care îi vor ajuta în conturarea unei cariere în management. La Palas, studenţii au făcut cunoştinţă şi cu angajaţii companiilor din United Business Center, componenta de birouri a ansamblului urbanistic. Tinerii au mers în vizită la Centric IT Solutions şi XEROX, iar în perioada următoare se vor opri la Amazon, Capgemini şi UniCredit Business Integrated Solutions.
Această oportunitate, oferită de UAIC în colaborare cu mediul de afaceri, este deschisă studenților de la Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor, Fizică, Biologie, Chimie, Matematică, Psihologie și Litere. De la începutul anului, 254 de studenți au participat la proiect, iar în luna mai sunt programați alţi 400. Pe lângă companiile din ansamblul Palas, tinerii au mers şi alte firme şi instituţii din Iaşi. „Avem un număr de 960 de studenți și masteranzi de la cele șapte facultăți vizate care, peste un an sau doi, vor fi în punctul în care își vor căuta un loc de muncă. Obiectivul acestui proiect este acela de a le facilita accesul către un job în domeniul lor de activitate, cu ajutorul sesiunilor de consiliere în carieră și, mai ales, prin intermediul vizitelor de studiu la unii din potențialii lor angajatori”, a subliniat prof. univ. dr. Carmen Crețu, coordonatorul proiectului „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”.
Tot săptămâna trecută, aproximativ 20 de studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul UAIC au vizitat ansamblul Palas. Este pentru al patrulea an consecutiv când studenţi ai acestei facultăţi vin la Palas pentru a afla detalii despre modul în care a fost construit ansamblul, despre beneficiile aduse şi, în special, despre integrarea şi dezvoltarea zonei centrale a Iaşului din punct de vedere al turismului.