Expoziția „Oceane la microscop” – de miercuri, la Muzeul Antipa

Expoziția foto având ca temă planctonul marin – „Oceane la microscop” – se va deschide miercuri, în holul principal al Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa cele 41 de planșe având drept temă de studiu planctonul vor rămâne expuse în sala dedicată etnografiei mondiale și anatomiei omului din circuitul expoziției permanente a Muzeului „Antipa” până pe data de 7 iunie.

Expoziția a fost prezentată în nu mai puțin de 13 țări de pe mapamond, iar în România face parte din seria evenimentelor ce marchează conferința Paris Climat 2015, menționează sursa citată.

Vernisajul va avea loc de la ora 18,00, la eveniment fiind așteptați atașatul pentru cooperare științifică de la Ambasada Franței în România, Michel Roy, directorul general al muzeului, dr. Luis Ovidiu Popa, și atașatul cultural și director delegat al Institutului Francez din București, Christophe Pomez.

Organizată de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București, expoziția va putea fi vizitată gratuit, sâmbătă, cu ocazia Nopții Muzeelor.