WEEK-END DEDICAT ACTIVITĂŢILOR SPORTIVE, LA PALAS

Palas IasiÎn acest week-end, iubitorii activităţilor sportive se vor delecta cu evenimente pentru preferinţele lor. Cei care preferă sportul minţii vor putea admira priceperea prichindeilor la şah, amatorii de mişcare sunt invitaţi la demonstraţii de Capoeira şi Zumba, iar copiii se pot distra la teatru de păpuşi.

Sâmbătă, 23 mai 2015, de la ora 10.00, cei mai mici jucători de şah se vor duela în mutări inteligente, într-un eveniment găzduit înpiaţeta Intersport din Palas Mall. Şah în Grădiniţe reuneşte aproximativ 150 de participanţi, copii din grădiniţele şi clasele pregătitoare din judeţ. Ajunsă la ediţia 21, activitatea promovează şahul în rândul preşcolarilor şi îi pune în valoare pe micuţii pasionaţi de sportul minţii. Aceştia vor concura în echipe de câte trei, având la dispoziţie şase partide pentru a-şi demonstra tenacitatea. Cei mai buni prichindei la şah vor fi premiaţi cu medalii, cupe şi alte surprize.

Sâmbătă şi duminică, de la ora 16.00, cei care preferă mişcarea în aer liber sunt invitaţi să admire demonstraţii de Capoeira, oferite de membrii Grupului Capoeira Brasil România. Cei interesaţi le vor putea admira mişcările reprezentative pentru sportul care îmbină artele marţiale cu dansul african, în parcul Palas. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Internaţional de Capoeira „Jogo da Vida”, dedicat celebrării sportului inspirat din cultura afro-braziliană.

Duminică, de la orele 11.00 şi 17.00, în piaţeta Intersport, năzdrăvanii sunt invitaţi la o nouă sesiune de teatru de păpuşi. Se vor întâlni cu marionetele jucăuşe şi vor descoperi personajele îndrăgite din poveşti.

Tot duminică, de la ora 17.30, în parcul Palas, este timpul pentru o altă invitaţie la mişcare. ZUMBATHON este un eveniment caritabil, prin care se doreşte strângerea de fonduri cu scopul de a-l ajuta pe Ştefan Andrei Puiu, un copil de 13 ani, diagnosticat cu leucemie. Cei care doresc să participe se pot înscrie contra unei donaţii în valoare de 25 de lei.

Până duminică inclusiv, ieşenii şi nu numai pot vizita Târgul Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii EXPOMINERALIA. ÎnAtriumul Palas Mall vor fi prezentate bijuterii, accesorii şi decoraţiuni realizate din peste 180 de tipuri de pietre preţioase şi semipreţioase, din aproximativ 50 de ţări ale lumii.