BAC 2015- sesiunea a II-a: Aproape 800 de absolvenţi au susţinut, marţi, proba de limba maternă

centre examen bacAproape 800 de absolvenţi de liceu au susţinut, marţi, proba de limba maternă la bacalaureat, la care au fost înscrişi 913 candidaţi, informează Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, 786 de absolvenţi de clasa a XII-a au participat marţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă, din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2015, în timp ce 127 dintre cei înscrişi nu s-au prezentat. Nu au fost înregistrate eliminări din examen.

În funcţie de limba maternă studiată, candidaţii prezenţi au susţinut proba într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, turcă, ucraineană şi slovacă. Ministerul Educaţiei arăta, luni, că 841 de candidaţi s-au înscris la maghiară, 50 la germană, 13 la ucraineană, patru la turcă şi doi la italiană.Sesiunea august – septembrie 2015 continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului (matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist), pentru susţinerea căreia s-au înscris 33.294 de absolvenţi. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie), se va desfăşura vineri cu un total de 36.657 de absolvenţi înscrişi.Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16:00), Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.