Mitropolitul Banatului se deplasează în zonele Moravița și Lunga, pentru a pregăti comunitățile să ajute eventualii refugiați

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a plecat, marți, în zonele Moravița și Lunga, pentru a pregăti lăcașele de cult să ajute refugiații, dacă aceștia vor veni. ‘Vrem să dăm un mesaj locuitorilor din zonele acestor campusuri de primire a lor (de la Moravița și Lunga, n.r.), să-i liniștim că acești oameni care vor veni nu vor locui cu miile în satul lor, ci sunt în tranzit și să putem fi de folos ‘la miez de noapte’.
Pentru că, pe lângă bărbați puternici, vor fi și biete femei, mame cu copii, iar la miezul nopții e mai greu ca autoritățile să aibă un ceai și o bucată de pâine. Și atunci, am vorbit cu preoții din anumite localități să tragă clopotul și să adune sfânta biserică și toată lumea să meargă să ajute, să dăm dovadă de oameni civilizați, de oameni care ajută pe cineva, pentru că totul va dura zile, nu ani’, a declarat marți, pentru AGERPRES, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.
Acesta a mai spus că a identificat în Timișoara o hală unde, dacă va fi nevoie, vor fi adunate ajutoare — haine și alimente, Mitropolia fiind deja pregătită pentru a le putea depozita, iar apoi, prin parohiile și prin preoții care sunt în zona de graniță, să le poată distribui.
‘Acesta este programul meu, de la ora 7.00 la 24.00, de cercetare a comunităților de pe frontieră, care sunt într-o posibilă așteptare de migranți’, a adăugat Mitropolitul Ioan Selejan.
În aceste deplasări, ÎPS Ioan Selejan va fi însoțit de președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.
‘Împreună cu Mitropolitul plecăm la mănăstirile din zona Lunga și Moravița, pentru că ÎPS Ioan Selejan vrea să-i pună ‘în priză’ și pe cei din mănăstiri, întrucât cei de acolo pot avea foarte rapid un ceai, un sandvici și pot să le și distribuie, dacă avem o prezență inopinată de refugiați, în miez de noapte. Au pregătite și niște haine (…), care vor fi puse la dispoziție la unitățile de lângă cele două locații, Moravița și Lunga’, a spus Bojin.