Diacov, despre fuzionarea PCRM cu PD: Moldova are nevoie de o coagulare a forţelor politice

big-dumitru-diacov-in-vizita-de-lucru-la-erevanPreședintele de onoare a Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a comentat declarațiile liderului comuniștilor precum că ar putea avea loc o fuziune a PCRM-ului cu PD-ului. Diacov a declarat pentru IPN că declarația poate fi un început de discuţie, informează UNIMEDIA.
„Eu demult am spus că Moldova are nevoie de o coagulare a forţelor politice. Am vorbit deja de mulţi ani că este nevoie de o stângă unită şi nu doar Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor, sunt şi alte formaţiuni care promovează stânga europeană.Procesul de fuzionare este foarte anevoios, destul de complicat, de aceea teoretic, noi privim pozitiv unificarea forţelor politice şi crearea unui grup sănătos”, a declarat Diacov pentru sursa citată.
Totuși, democratul a ținut să menționeze că crede mai mult în formarea unui bloc. „În cazul unor posibile alegeri anticipate nu este posibil de realizat o fuziune, de aceea trebuie să vorbim despre coagularea forţelor politice – să avem o stângă unită, sănătoasă, bazată pe nişte principii europene clare şi aici e problema şi a viziunilor politice în ceea ce priveşte cursul Republicii Moldova”, a mai spus Dumitru Diacov.
UNIMEDIA amintește că ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, Vladimir Voronin a declarat că nu exclude fuzionare PCRM-ului cu PD-ul. Astăzi și deputatul PCRM Oleg Reidman a comentat situația: „Niciodată să nu spui niciodată”, a punctat acesta