Breaking News

O nouă serie de burse pentru cercetare, destinate studenților ieșeni  

o noua serie de burseCentrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Acestea au o valoare totală de 150.000 lei și sunt puse la dispoziția tuturor cercetătorilor din România.  Ca şi în cazul edițiilor precedente, fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a proiectelor este: 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, evaluarea proiectelor urmând a avea loc până la finalul lunii martie 2016. ”Ne bucurăm să putem anunța începerea perioadei de înscriere pentru accesarea burselor acordate de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, cu un buget total de 150.000 lei. Privim cu speranță către viitor, cu atât mai mult cu cât anul acesta am făcut publice rezultatele unui nou proiect realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Este vorba despre un studiu în premieră internațională, în urma căruia s-a demonstrat că un consum moderat de bere ar putea ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauză. Iată-ne din nou în căutarea de pasionați în domeniul cercetării, dornici să își canalizeze eforturile în direcția analizării efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății”, a declarat dr. Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, dar și despre modalitățile de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție (www.beresanatatenutritie.ro). Proiectele trebuie depuse în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare va fi alcătuit din specialiștilor din domeniul tehnologiei alimentare, nutriției, medicinei și cercetării.  Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul al patrulea. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.  Proiectul a fost lansat oficial în luna martie a anului 2012 și are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg. (E.M.)