Breaking News

Partenerii bavarezi ai Angelei Merkel doresc să limiteze numărul de refugiați la 200.000 pe an

Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (CSU), partenerul politic al partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU), al cancelarului Angela Merkel, consideră că autoritățile germane ar trebui să limiteze numărul de refugiați la 200.000 pe an și pledează pentru impunerea acestei cote pentru următorii ani, transmit duminică EFE și DPA.  „Din experiența anterioară pot afirma că Germania nu are probleme să primească anual un aflux de circa 100.000 până la maximum 200.000 de solicitanți de azil și refugiați de război”, a declarat liderul CSU și premierul Bavariei, Horst Seehofer, pentru ediția de duminică a cotidianului popular Bild. Această cifră ar putea fi asumată și ar permite integrarea refugiaților, în timp ce, dincolo de această limită, ar fi „pur și simplu prea mult”, a adăugat liderul bavarez.
Seehofer a atras atenția că, dacă nu se acționează în consecință, Germania se va trezi în 2016 cu un aflux și mai mare decât în 2015, când se estimează că numărul refugiaților intrați în Germania a depășit un milion. El a mai spus că, în afara acestor refugiați, trebuie să se țină cont și de faptul că în Germania sosesc și alți migranți — circa 500.000, potrivit lui Seehofer — care profită de dreptul la liberă circulație în cadrul Uniunii Europene.
De altfel, criza refugiaților va fi principala temă a convenției acestui partid, care se va desfășura săptămâna viitoare în stațiunea Wildbad Kreuth și la care se așteaptă prezența lui Merkel. Pentru acest eveniment — la care participă deputați CSU din Bundestag (Parlamentul federal) și din camera regională bavareză—, conducerea partidului a elaborat o serie de propuneri menite să stăvilească afluxul de migranți și să înăsprească lupta împotriva jihadismului. Una dintre propuneri este ca celor circa 1.000 de islamiști radicali aflați în evidența serviciilor de securitate germane și considerați a fi violenți să li se retragă pașaportul german în caz că se dovedește că au luptat alături de jihadiști în Irak sau Siria și să li se impună să poarte o brățară electronică la picior.