ICR Londra: Violonista Adriana Cristea și pianista Greta Gasser continuă seria românească de la St Martin-in-the-Fields

Violonista Adriana Cristea și pianista Greta Gasser continuă luni seria românească de la St Martin-in-the-Fields, cele două artiste urmând să interpreteze lucrări de Serghei Rahmaninov, Nikolai Kapustin, Johann Sebastian Bach, Antonio Bazzini, dar și piese de Paul Constantinescu și Ciprian Porumbescu. ”Populara serie de concerte de prânz, pe care ICR Londra o organizează de peste cinci ani pe scena de la St Martin-in-the-Fields și care atrage de fiecare dată sute de melomani în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square, continuă pe data de 22 februarie cu un recital plin de vigoare tinerească susținut de violonista Adriana Cristea și pianista Greta Gasser. Cele două artiste vor interpreta un program divers incluzând lucrări de Serghei Rahmaninov, Nikolai Kapustin, Johann Sebastian Bach, Antonio Bazzini, dar și piese de Paul Constantinescu și Ciprian Porumbescu”, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES de ICR Londra.

* Adriana Cristea, născută în România într-o familie de muzicieni, a început studiul viorii la vârsta de 5 ani, iar un an mai târziu a avut primele apariții în public. În 2015, a absolvit studiile masterale ale Colegiului Regal de Muzică din Manchester, sub îndrumarea violonistului și profesorului Yossi Zivoni. De-a lungul anilor, Adriana Cristea a câștigat 25 de premii naționale și internaționale la importante competiții muzicale.

* Greta Gasser a început studiul pianului la vârsta de 7 ani și, de-a lungul timpului, a avut recitaluri în București, Constanța, Tulcea și Manchester, fiind premianta concursurilor internaționale de muzică „George Georgescu”, „W. A. Mozart International Music Competition” și a Olimpiadei Naționale de Muzică din România. În prezent, își continuă studiile la Royal Northern College of Music (RNCM) din Manchester, sub îndrumarea profesorului Frank Wibaut.