Ministrul de interne austriac: Criza refugiaților încă nu s-a încheiat

Ministrul de interne austriac, Johanna Mikl Leitner, a atras atenția că actuala criză a refugiaților cu care se confruntă Europa încă nu s-a încheiat și a anunțat că Austria pregătește introducerea de noi controale la frontierele sale, transmite agenția de presă Mia. „(Criza) Nu s-a terminat. Nimeni nu poate spune precis cât de durabil este acordul (încheiat de Uniunea Europeană și Turcia, n.r.) și dacă este vorba numai despre ruta balcanică. Dacă este nevoie, vom extinde controalele și la alte puncte de trecere a frontierei noastre”, a spus Mikl Leitner.
Ea a adăugat că, în urmă cu șase luni, Austria era criticată pentru că a cerut reintroducerea controalelor la granițele externe ale Europei, însă în prezent celelalte țări membre ale Uniunii Europene solicită același lucru și susțin propunerea Vienei.
La începutul acestei săptămâni, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat că numărul persoanelor sosite în Grecia pe mare de la 1 ianuarie a fost de 135.000, iar cel al victimelor traversării, de 418.