Săptămâna Porților Deschise la Universitatea Spiru Haret, în perioada 18-22 aprilie

Universitatea Spiru Haret organizează Săptămâna Porților Deschise, în perioada 18-22 aprilie 2016, în paralel cu programul Școala Altfel dedicat învățământului preuniversitar. Evenimentul își propune să familiarizeze participanții, în speță, elevii de liceu, cu mediul universitar și activitățile academice.

Cei prezenți vor avea astfel ocazia să asiste la cursuri și seminarii, să interacționeze direct cu studenții și cadrele didactice și să afleinformații utile despre programele de licență și masterat ale universității. Mai mult, prin programul propus, elevii vor putea lua parte la diverse activități speciale, cu caracter aplicativ.


Suntem onorați să invităm publicul larg să pătrundă în perioada 18-22 aprilie în universul haretian. Am demarat această inițiativă pentru a facilita tranziția elevilor de la învățământul preuniversitar către mediul academic, pentru a-i pune în contact direct cu profesorii, dar și cu viața de student. În acest scop, an de an, venim cu propuneri interactive pentru a determina tinerii să conștientizeze rolul educației și importanța unei decizii potrivite în ceea ce privește domeniul de studiu și, ulterior, a carierei.’, a declarat rectorul Universității Spiru Haret, conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea.

‘Săptămâna Porților Deschise’ se adresează atât elevilor, părinților și cadrelor didactice, cât și persoanelor interesate de viața academică. În această perioadă, toate facultățile din cele 5 centre ale Universității Spiru Haret au pregătit un program complex, ce conține activități teoretice și practice, menite să scoată în evidență specializările din oferta educațională.


Programul include activități precum: Laboratorul de criminalistică (amprentare, descoperire urme infracționale), testul poligraf (detectorul de minciuni), atelierul de pian și canto, experimente și demonstrații psihologice, activități clinice de chirurgie veterinară, workshop de programare grafică și instrumente virtuale, precum și ateliere de comunicare.

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității Spiru Haret a pregătit, cu ocazia acestui eveniment, seminarii de dezvoltare personală care să stimuleze interesul pentru autocunoaștere și orientare vocațională. În programul centrului, se va organiza simularea participării la interviul de admitere cu accent pe nevoile de dezvoltare personală ale elevilor (interviu legat de orientarea în viitoarea activitate academică și profesională).